/

Dárek, který potěší i pomůže

Milujete krásné skleněné poháry, džbány či karafy? Ale říkáte si, že přece jen na cesty je sklo poněkud nepraktické? Ne vždy!

Začátek
3 min. čtení

Nadační fond Veolia v rámci projektu Voda pro Afriku už řadu let nabízí krásné skleněné designové karafy na vodu. Nedávno nabídku doplnil o další unikátní produkty.

Lehká skleněná lahev se silikonovým víčkem a originálním pleteným obalem je českým výrobkem. Díky textilnímu obalu je lahev odolnější a hodí se dobře jako náhrada plastové lahve pro nošení v tašce či batohu. K dispozici je v šedé a modré barvě.

Jak vlastně charitativní prodej funguje?

Zakoupením jedné lahve přispějete 189 Kč (35,7 % z ceny výrobku) na projekt Voda pro Afriku, který realizuje NF Veolia již 10 let spolu s českou organizací Člověk v tísni, o.p.s. Stejnou částku pak vloží do sbírky jako dar Nadační fond Veolia.

Za karafu tedy zaplatíte 529 Kč a na konto veřejné sbírky projektu Voda pro Afriku poputuje z této částky 378 korun.

Voda pro Afriku je projekt, který realizuje již 9 let Nadační fond Veolia spolu s českou organizací Člověk v tísni. Získané prostředky jsou použity na budování a opravy vodních zdrojů v jižní Etiopii. Tři čtvrtiny etiopských venkovanů tam totiž nemají přístup k nezávadné pitné vodě. V celé Etiopii zemře na nemoci způsobené nedostatkem nezávadné vody 55 tisíc malých dětí ročně.

Kde přesně získané prostředky pomáhají?

Například dary z osmého ročníku pomohly k zprovoznění vodovodní sítě ve vesnici Banko Tatatu (v jihoetiopské zóně Gedeo, oblast Gedeb). Člověk v tísni prostředky využil v rámci projektu financovaného evropským humanitárním fondem (ECHO) a opravil a rozšířil dosavadní hlubinný vrt pro 12 odběrných míst a pomohl tak zajistit pitnou vodu pro 7 000 lidí.

Obec Banko Tatatu je útočištěm mnoha vnitřně přesídlených obyvatel, tzn. je současný počet obyvatel téměř dvojnásobný. V oblasti Gedeo, kde Člověk v tísni dlouhodobě působí, muselo od jara 2018 kvůli etnickému konfliktu opustit své domovy 960 000 lidí a jsou závislí na humanitární pomoci.

Karafy můžete zakoupit v e-shopu Nadačnéího fondu Veolia.

Doporučujeme

6 hodin bez vody

Voda – to je strategicky významný artikl. U nás se zatím pořád zdá, že jí máme