/

Představujeme: R café v pražském Florentinu

Skvělé jídlo, ale také udržitelný životní styl. To je koncept, na kterém stojí R Cafe.

Začátek
2 min. čtení

R café je vlajkovou lodí projektu #KOHOUTKOVA. A nejen to. Cílem společnosti Veolia bylo vytvořit sdílený prostor, určený k pracovním schůzkám, k pořádání workshopů, školení, kreativních ateliérů, projekcím filmů apod. Koncept prostoru přitom reflektuje udržitelnost v oblastech designu, technologie, konzumace i byznysu.

„Hlavním mottem našeho podnikání je snižování ekologické stopy, a to naší i našich zákazníků. To se naplno projevuje i v Erku, kde uplatňujeme naši filozofii 4R, tedy Reuse (dáváme věcem „druhý život“, Reduce (redukujeme odpad), Rethink (zamýšlíme se nad způsobem života, přístupem ke konzumaci, respektujeme okolní prostředí) a Recycle (třídíme a recyklujeme). Nabízet budeme menu vytvořené Janem Punčochářem, sortiment českých i francouzských přírodních vín, naše vlastní pivo ERKO vyrobené z recyklované vody a samozřejmě kohoutkovou vodu zdarma,“ vysvětluje Eva Kučerová, ředitelka komunikace a vnějších vztahů společnosti Veolia pro střední a východní Evropu

Každý den u nás začíná skvělou snídaní a fairtrade kávou. V poledne můžete ochutnat menu z lokálních surovin, originální pivo ERKO, vyrobené z recyklované vody, nebo některé z dvou set druhů francouzských a českých přírodních vín – například náš oblíbený Crémant de Moravie. Čerstvou kohoutkovou vodu u nás dostanete zdarma,“ připomíná David Chládek, provozní Rcafe.

„Nejsme jen kavárna, galerie nebo externí zasedací místnost, ale také obchod nadačního fondu, kde nakoupíte produkty z limitovaných sérií pro své blízké a navíc přispějete na charitativní projekty,“ dodává provozní David.

Rcafé jde o udržitelnost a naplnění filozofie 4R (Reuse, Reduce, Rething, Recycle), která se projevuje v celkovém přístupu, designu interiéru i v nabídce.

https://www.facebook.com/RcafeFlorentinum/posts/138174281230741

Doporučujeme

6 hodin bez vody

Voda – to je strategicky významný artikl. U nás se zatím pořád zdá, že jí máme