/

Vodní dům chce přinášet návštěvníkům ještě více zážitků a poznání

V průběhu roku 2020 prošel Vodní dům certifikací poskytovatelů environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty.

Začátek
3 min. čtení

Vodní dům je projektem Českého svazu ochránců přírody Vlašim a Veolia je již řadu let partnerem tohoto vzdělávacího projektu. Po téměř pěti letech úspěšného fungování Vodního domu chtěli ochránci přírody získat zpětnou vazbu od zkušených kolegů, ujasnit si, kde jsou rezervy a příležitosti ke zlepšení své práce. Proto se rozhodli zapojit do certifikace, kterou v letošním roce úspěšně dokončili.

Certifikace podporuje organizace působící v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty (EVVO) v růstu kvality jejich služeb. Ty, které splňují stanovená kritéria, získají pak certifikát svědčící o vysoké úrovni kvality jejich činnosti. Certifikát je udělován certifikační radou na základě posouzení dokumentů a celodenní návštěvy organizace dvojicí proškolených auditorů.

Rok 2020 byl díky pandemii koronaviru pro všechny velmi náročný. Protiepidemická opatření se silně dotkla také provozu Vodního domu, výukových programů, akcí pro veřejnost i exkurzí. Získání certifikátu je tak velkou odměnou. Tím však práce Vodního domu nekončí, právě naopak. Cílem je neustále vylepšovat služby a přinášet návštěvníkům ještě více zážitků i poznání.

Od čtvrtka 3. prosince je Vodní dům opět otevřen za dodržení řádných bezpečnostních opatření. O to víc se těší na své návštěvníky!

Nakoukněte do Vodního domu!

Jak se k Vodnímu domu dostanete?

Adresa: Návštěvnické středisko Vodní dům, Hulice 118, Hulice 257 63

Otevřeno: od úterý do neděle, včetně státních svátků, v pondělí zavírací den, duben – září: 9:00 – 17:00, říjen – březen: 9:00 – 16:00
Více informací o Vodním domě naleznete na internetových stránkách.

Doporučujeme

6 hodin bez vody

Voda – to je strategicky významný artikl. U nás se zatím pořád zdá, že jí máme