Výstava Galiny Miklínové otevřena :)

Retrospektiva oblíbené dětské ilustrátorky Galiny Miklínové byla prodloužena. Výstavu můžete shlédnout ve Ville Pellé do 23. května.

Začátek
2 min. čtení

Muzeum Lichožroutů – vstup vítaný!!!

Tak se jmenuje multimediální retrospektiva oblíbené ilustrátorky, výtvarnice a filmařky Galiny Miklínové. Výstava byla díky koronavirovým opatřením otevřena online na začátku prosince. Na přelomu roku, kdy byla opatření již zmírněna, pak zaznamenala velký divácký úspěch. Prohlédnout si ji za krátkou dobu přišlo téměř 1.500 návštěvníků. Velmi brzy však bohužel došlo ke zhoršení epidemie a Villa Pellé musela své brány opět zavřít a trpěliví návštěvníci si tentokrát museli počkat na znovuotevření několik měsíců.

Nyní již návštěvě nic nebrání a sdečně tedy zveme malé i velké příznivce Galiny Miklínové na prohlídku této nevšední výstavy, která byla prodloužena do 23. května.

Dílo Galiny Miklínové plynule přechází z tradiční formy ilustrace do komiksu či animovaného filmu. Rozumí si se slovem i hudbou a umožňuje tak atraktivní multimediální pojetí výstavy. Výstavě dominují pochopitelně Lichožrouti, jejichž příběhy vytvořila spolu s básníkem Pavlem Šrutem. Vesměs sympatičtí pletení rošťáci, kteří se stali nepřehlédnutelným a univerzálním knižním i filmovým fenoménem, však nechají prostor i pro další povedená dítka své stvořitelky, jako jsou například Cílovníci nebo Strašidýlko Stráša.

Máte doma fanouška lichožroutů?
Překvapte malým dárkem! Omalovánky ke stažení zde.
Vstupenky na výstavu ve Ville Pellé můžete zakoupit zde.

Doporučujeme