Malý dárek, dvojnásobná radost

Inspirujte se tipy na originální dárky z nabídky nadačního e-shopu.

//
6 min. čtení

Přírodní mýdla potěší vaše maminky, babičky, tety, ale i kamarádky a unikátní sešity doslova každého, kdo v dnešní digitální době hledá trochu klidu pro utřídění svých myšlenek či rychlé zápisky.

Skvělé je, že vaše nákupy potěší blízké a navíc podpoří projekt na záchranu cenných přírodních mokřadů, který realizuje Nadační fond Veolia s Českým svazem ochránců přírody. Část výtěžku z prodeje totiž putuje právě na tento projekt.

Přírodní mýdlo z divokých bylin Jeseníků

Pro milovníky čistě přírodních produktů připravila paní Marie Horáčková z Mýdlárny Mlýnky krásně vonící mýdlo z bylinek nasbíraných na svazích Jeseníků. Vyrábět přírodní mýdla byl sen paní Horáčkové, který Nadační fond Veolia pomohl zrealizovat v rámci programu na podporu začínajích podnikatelů – STARTér, Věř si a podnikej!.

Z jakých bylin je tento malý zázrak, který můžete používat na tělo i vlasy, vyroben?

  • Jitrocele, který je díky chladícím a zklidňujícím účinkům pomocníkem při akné a péči o mastnou pleť
  • Listů pampelišky čistící pleť
  • Kopřivy působící proti vypadávání vlasů a obsahující cenný chlorofyl

V mýdle najdete také oleje (olivový, kokosový a ricinový) a bambucké máslo, které pokožku dokonale hydratuje a hýčká.

Přírodní mýdla můžete za 99 Kč zakoupit v nadačním e-shopu.

Nákupem přispějete 24 Kč do veřejné sbírky k projektu Vraťme vodu přírodě. Stejnou částku pak přidá i nadační fond.

Přírodní mýdlo Meduňkový klid

Je dalším z produktů Mýdlárny Mlýnky paní Marie Horáčkové. Meduňka jemně voní po citrusech, osvěžuje, zklidňuje, má antibakteriální účinky. Kombinace olivového, kokosového, ricinového oleje a bambuckého másla pokožku dokonale hydratuje a hýčká. Dopřejte si skvělou péči a relaxační zážitek s něžnou vůní meduňky. Mýdlo je vhodné i pro citlivou pleť.

Přírodní mýdlo můžete za 99 Kč zakoupit v nadačním e-shopu.

Nákupem přispějete 24 Kč do veřejné sbírky Nadačního fondu Veolia. Výtěžek sbírky poputuje na projekt vykupování cenných přírodních lokalit – mokřadů.

Čtvercový sešit s motivem žabek

Žijeme v digitální době a většinu poznámek už dnes píšeme spíše do mobilu či počítače a často své poznámky také sdílíme na sociálních sítích. Přesto jsou věci, které je lepší zapsat na papír. Starý dobrý papír nám totiž pomáhá lépe si uspořádat své myšlenky… Malou off-line chvilku s krásným sešitem si tak můžeme udělat třeba každý den.

Inspirujte své blízké a darujte jim čtvercový sešit s motivem žab, které čekají na jejich poznámky, nápady, malůvky či sny,  jež mají zůstat Instagramu utajeny.

Čtvercový sešit s motivem žabek můžete za 115 Kč zakoupit v nadadačním e-shopu.

Krásný sešit o velikosti 14,5 x 14,5 cm obsahuje 60 stran recyklovaného papíru vyšší gramáže a byl s láskou vyrobený v chráněné dílně Lemniskáta. 

Nákupem přispějete 35 Kč do veřejné sbírky Nadačního fondu Veolia. Výtěžek sbírky poputuje na projekt vykupování cenných přírodních lokalit – mokřadů.

Sešit s kapradím

Další originální sešit s deskami z ručního papíru s vylisovaným kapradím bude skvělý nejen na zápisky z cest do přírody, ale i třeba nápady, jak pozměnit vaši zahradu.

Každý sešit je opravdovým originálem. Desky jsou ručně vyráběné v chráněné dílně Lemniskáta a každé mají tedy jiné složení kapradin. Uvnitř najdete 52 stran recyklovaného papíru s vyšší gramáží.  Sešit má formát A5.

Sešit s kapradím můžete za 150 Kč zakoupit v nadačním e-shopu.

Nákupem přispějete 40 Kč do veřejné sbírky Nadačního fondu Veolia. Výtěžek sbírky je opět určen na financování vykupování cenných přírodních lokalit – mokřadů.

Doporučujeme

6 hodin bez vody

Voda – to je strategicky významný artikl. U nás se zatím pořád zdá, že jí máme