Sociální sítě slaví Světový den vody

Světový den vody je samozřejmě klíčovým tématem také na sociálních sítích. Nenechte si ujít výběr nejzajímavějších příspěvků.

/
2 min. čtení

Začneme samozřejmě stěžejní animací OSN, která je pořadatelem Světového dne vody. Na legendárním příběhu kolibříka dokládá, že každý z nás může pomoci vyřešit nedostatek vody a vyrovnat se tak s klimatickou změnou.

Organizace spojených národů v Pakistánu upozorňuje, že každoročně zemře díky nedostatku čisté vody a hygieny 800 tisíc dívek a žen.

Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) v krátkém videu shrnuje 8 doporučení, jak snížit naši spotřebu vody. FAO je specializovaná agentura OSN, která se zaměřuje na potravinovou bezpečnost pro všechny. Jejím cílem je lidem v chudých oblastech světa zajistit pravidelný přístup k dostatečnému množství kvalitních potravin, které jim umožní vést aktivní a zdravý život.

Kdo by neznal amerického herce Matta Damona? Tentokrát ale nezáří ve filmu či seriálu, ale v krátkém videu, které vybízí k finanční pomoci pomocí neziskové organizace Water.org
Ta pomáhá lidem v chudých oblastech získat přístup k bezpečné vodě a hygienickým zařízením prostřednictvím dostupného financování, například formou malých půjček.
Příspěvky zaslané v rámci Světového dne vody budou zdvojnásobeny.

A na závěr smutná pravda. Věděli jste, že více lidí má přístup k mobilním telefonům než k toaletám? O důvod víc začít přemýšlet nad tím, jak pomoci. Co myslíte?

Doporučujeme