Netradiční limonáda z černého rybízu a melounu

Černý rybíz si buď zamilujete nebo ho prostě nemusíte. Pokud patříte do první skupiny, pak dobře děláte, je totiž bohatým zdrojem vitamínu C, vitamínu P a bioaktivních flavonoidů.

Začátek
1 min. čtení

Domácí limonády z černého rybízu jsou výborné díky jeho výrazné chuti i barvě. Vyzkoušet ho můžete také v netradiční variantě s melounem a tymiánem..

Recept:

  • hrst rybízu
  • plátek melounu
  • větvička citronového tymiánu
  • 1-2 lžičky třtinového cukru

Postup:

  • z rybízu získejte šťávu – doporučujeme použít šnekový odšťavňovač nebo bobulky rybízu rozmixujte a přeceďte přes sítko nebo plátýnko
  • doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti
  • osladíme třtinovým cukrem
  • do sklenice vložíme kostičky melounu, který skvěle doplňuje výraznou chuť rybízu
  • doplníme citronovým tymiánem

Doporučujeme