Hříšně dobrá limonáda z granátového jablka

Granátové jablko je výrazně aromatické ovoce se sladkokyselou chutí, které skvěle ladí s rybízovým sirupem.

Začátek
1 min. čtení

Někdy je granátové jablko dokonce symbolem prvního hříchu – ve výtvarném umění stojí často Adam s Evou právě pod granátovníkem. Vyzkoušejte, zda vám zachutná..

Na 1 sklenici potřebujeme:

  • 100g granátového jablka, popř. můžete zkombinovat s lesními plody
  • 1 lžíce rybízového sirupu
  • perlivá/neperlivá voda

Postup:

  1. Nejprve granátové jablko opatrně oloupeme a získaná zrníčka jednoduše rozmixujte nebo odšťavněte. Dejte si pozor na oblečení – granátové jablko totiž výrazně barví.
  2. Do šťávy přidáme lžíci rybízového sirupu.
  3. Doplníme perlivou/neperlivou vodou dle chuti.

Doporučujeme